2015 Oct 20: Jari Sarasvuo muistelee: Amerikan-isä ahdisteli, naispari opasti

 ILTALEHTI.fi: Tiistai 20.10.2015 klo 17.30 (reblogged)

– Päädyin perheeseen, jossa oli pimeämpää kuin mörön pyllyssä, vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa 1982-1983 ollut Jari Sarasvuo kirjoittaa kirjassaan.

Jari Sarasvuo kertoo kirjassaan myös nuoruuden kokemuksistaan. Kuva vuodelta 1994.
Jari Sarasvuo kertoo kirjassaan myös nuoruuden kokemuksistaan. Kuva vuodelta 1994. (IL-ARKISTO)

Vaihto-oppilasperheen isä toi Sarasvuon huoneen yöpöydälle lukemistoa, jossa oli ”hivenen liikaa gay-pornoa, vaikka itse homostelu ei sinänsä minua häirinnyt”.

– Tyyppi varoitti minua pudottamasta suihkussa saippuaa ja kumartumasta sen perään, ellen ollut varmistanut, että kylpyhuoneen ovi on säpissä, Sarasvuo kirjoittaa.

– Saalistus eteni. Hän tuli huoneeseeni ja kysyi, voinko hieroa hänen selkäänsä. Mikäs siinä. Se kyllä vaivaannutti vähän, että kun alaston äijä oli saanut tarpeekseen, hänen turvonneen peniksensä päässä oli touhutippa. Lopulta wanker ehdotti, että hän tulisi joku yö huoneeseeni, Sarasvuo jatkaa.

Sarasvuo kirjoittaa, että ”Iivisniemi-voima valtasi minut”.

– Viittomakielen tukemana tavasin äijälle, miten huono idea se olisi hänen itsensä kannalta. Ei tullut enää kylään.

Lomaromanssi Bulgariassa

Sarasvuo pääsi kiusallisesta tilanteesta vaihdettuaan perhettä ja paikkakuntaa. Uuden sijoituskotini lähistöllä oli Franklin Pierce College, jossa hän sai arvokkaita oppeja journalismista.

– Eihän siinä kunnolla ehtinyt maria poltella tai pettingiä harrastaa, kun kaiket illat naputimme aineistovaatimusta täyteen, Sarasvuo kirjoittaa.

Sarasvuo kertoo kirjassa toisestakin nuoruudenkokemuksesta. Vieraillessaan 1980-luvun alussa Bulgariassa hän tapasi 26-vuotiaan toimittajanaisen Aila Seppälän.

– Ryhdyimme salamana lomaromanssiin. Intiimi syväluotaus feminismin parhaisiin käytäntöihin ja jälkiruoaksi ripaus teoriaa. Ihmeellistä touhua.

Viimeisenä iltana Aila yllätti Sarasvuon kertomalla, että hän asuu kotimaassa naisen kanssa.

– Äkkäsin, että tässähän onkin mahdollisuus hypertuplajättipottiin. Haluaisin tutustua häneenkin. Niinhän siinä kävi. Naiset opettivat pojalle kädestä pitäen, kuinka naisen kanssa ollaan ja miten ihmeellisen rikas puutarha kasvaa siitä, että ei pelkää rakastaa, Sarasvuo kirjoittaa.

Seppälä on Iltalehden viihdetoimittaja, joka on työskennellyt lehdelle sen alkuajoista saakka.

OLLI WARIS

Jätä kommentti