Finnish students host-family steals her stuff

This is a story from the first host-family of a Finnish exchange student traveling to Australia.

En dag när jag kom hem från skolan var min järkkäre inte i mitt rum vart den alltid var. Vi alla letade efter den i hela huset men kunde inte hitta den. Jag var ledsen, sååå ledsen.. för jag hade fått den nimenomaan för att kunna fota i Australien. Men jag är van med att även dom underligaste sakerna försvinner från mej, jag har alltid varit lite slarvig av mej.

Pengarna som förvann från min plånbok oroade mej också. Min host mamma sade att det måste vara en av mina syskon, jag trodde på henne.

Efter en tid fick jag en textare från min host mamma vart hon sade att hon i misstag hade spillt vatten på min dator men att den var på korjaamo. Noh, den kom aldrig tillbaka därifrån och till slut gick jag själv in där för att betala och ta den tillbaka hem. Men den fanns inte där, min host mamma hade aldrig ens varit på hela paikkan. Jag blev lite rädd och frågade försiktigt mina hosters att vafääään ha nu helt hänt. Dom blev arga så f*n och skyllde på mej för att jag hade farit in till korjaamon med deras namn.

Vid det här skedet började jag tänka lite. Jag började fatta att allti inte var okej. För det första förvann allt dyrbart jag ägde, för det andra hade dom sällan mat, för det tredje var huset otroligt smutsigt, för det fjärde tog hon in barn till huset, för att stanna, utan att tänka mer än max två dagar och dessutom var det minst ett bråk i dagen och massor med draman. Alla barnen gick inte i skola och jag fick reda på att dom inte var foster barn som jag trodde, utan att dom bodde illegally där. Dessa random män som kom och gick började jag också fundera på lite noggrannare. Var de faktist bara mammans kompisar? Jag frågade mina syskon och de berättade att hon endast bjuder dem över för att få pengar ut av dem.

Jag visste att jag borde berätta om dessa problem till någon men jag visste också att jag i så fall antagligen borde byta familj. Endast faktat att kylskåpet var tom 4 dagar i veckan var tillräckligt, jag visste det. Men jag stortrivdes i skolan och älskade The city och hade just settled in perfectly everywhere. Så jag höll det mesta för mej själv, några detaljer hit och dit berättade jag nog men det enda jag fick till svar var att jag borde byta familj och det visste jag ju redan att jag egentligen borde. Dessutom lovade jag till min syster jag var närmast med att inte lämna henne i kaoset………

The rest of the article may be read on Mitt år bland kengurur

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s