2016: Kielimatka STS Orlando 2016

MOST exchange students have an OK to Great exchange experience. However, MANY students do not. This is one such student.

Esittely: Moi olen 14v poika Vantaalta ja olin 29.6.2016 – 27.7 aikana USA:ssa Orlando, FL STS kautta STS Kielimatkalla.

Alkusäätöä oli paljon jo ennen matkalle lähtöä STS puolella kun varasin matkan 2015 syksyllä niin laskut tulivat myöhässä ja piti useasti soittaa STS ,että mikä on ongelmana. No siinä meni nopeasti Kevät 2016 laskujen kanssa ja koulun kanssa. Sitten loppulasku tuli ja odoteltiin isäntäperheiden tietojen saapumista meille sanottiin, että tiedot saapuisivat 2vk – 1vk ennen matkaa, koska viimehetken allergikkoja löytyi (tämä oli tosioutoa nimittäin yksi tyttö ,joka oli meijän ryhmässä oli laittanut ,että on allerginen koirille mutta hänen perheessä oli silti koira he kysyivät tytöiltä vain ,että tykkäävätkö koirista?) no isäni alkoi ihmettelemään kun ei saatu tietoja niinpä isäni laittoi viestiä STS:lle tästä asiasta no sitten saimme isäntäperheen tiedot ja lähetin hostisälleni sähköpostia hän ei ikinä vastannut minulle. kahden päivän päästä saimme uuden perheen tiedot no lähetin hänellekkin saman sähköpostin hänkään ei vastannut muuta kuin vasta iltana kun seuraavana päivänä oli lähtö kentälle.

Kentällä tapsin meidän ryhmän ”liiderin” Mian no sitten pitkän ja jännittävän kahden tunnin jälkeen pääsimme koneeseen, joka oli matkalla Frankfurttiin missä tapaisimme muiden maiden STS ryhmät lento kesti noin kolme tuntia paikalla tapasimme sitten ruotsalaiset, norjalaiset, tanskalaiset, italialaiset ja muutaman saskalaisen. jatko-lento Miamiin tuntui ikuisuudelta näin unta koneessa meidän laskeutumisesta Miamiin, koska oli niin tylsää. Miamissa jouduimme odottamaan saksalaisia muutaman tunnin sillä toinen heistä ei päässyt tarkastuksesta läpi, koska oli 14v en ymmärrä miten itse pääsin läpi sitten vihdoin saksalaiset tulivat ja matka Orlandoon pääsi alkamaan nukuin melkein koko bussimatkan joten ei siitä mitään. Sitten heräsin juuri ennen kuin pääsimme koululle Nova southeastern university menimme huoneeseen ”112” odottamaan perheiden saapumista ja saimme samalla omat STS reput minua jännitti tosi paljon nähdä perheemme sillä olin lukenut STS paljon pahaa ennen matkalle lähtöä toivoin vain ,että ne olivat palturia. Huomasin myös, että oli vain värillisiä isäntäperheitä mikä oli kyllä aika outoa mutta sitten viimein meidän isäntä taino emäntä tuli Dajauna Nelson eli minä ja minun kaverini suomesta olimme kahden italialaisen kanssa samasa huoneessa sitten pääsimme Dajaunan luo Pine Hills talo näytti ulkoa päin ihan hienolta aika perinteiseltä Floridalaiselta talolta. Sisälle päästyä huomasin sen olevan ihan hirveä kaaos huoneet olivat täynnä roinaa paitsi se pieni huoneessa missä me neljä oppilasta olimme  sanoin kaverilleni .että ei varmaan muillakaan sen parempi ole seuraavana päivänä olin ihan väsynyt ja meillä olisi koulua heti vaikka olimme juuri tulleet 15 tunnin matkalta. Olin ihan kuollut heti kun pääsimme koululle aloimme tekemään tasokoetta ,joka määritti mihin luokkaan pääsimme no kokeen jälkeen oli jonkunlainen tervetulojuhla minkä älysin vasta matkan jälkeen vaikka esitteessä puhuttiin hienoista juhlista ja joka viikkoisista ”Studen partyistä” (mitään student partyjä ei ikinä ollutkaan) eli tämä ”tervetulojuhla” eteni niin ,että ensiksi söimme yhden donitsin ja joimme pienen kokiksen ja menimme ryhmän kanssa luokkaan leikkimän ja tutustumaan toisiin. Päivät meni yllättäen nopeasti vaikka oli melkein koko ajan tylsää sitten perjantai oltiin oltu kaksi päivää Orlandossa ja kun meitä tultiin hakemaan niin italialaisten ohjaaja sano, että ne kaksi italialaista eivät enään asu tuossa perheessä aluksin olin minun kaverin kanssa onnissani ,koska ne italialaiset oli vähän pelottavia kun ei osanneet yhtään englantia ja oli vähän outoja ja saatiin lisää tilaa sillä se huone oli niin pieni neljälle hengelle.

………….

Se toinen ruotsalainen teki oman blogin ja eilen 4.8.2016 STS tarjoutui antamaan 7500 kruunua jos poistaa sen blogin.*

Kiitos ,Että jaksoit lukea tämän ”Romaanin” Tiedän en ole mikään hyvä kirjoittamaan ;D

Kuvia/Videoita: https://vimeo.com/177677000

Video Dajaunan talon sisältä

The rest of the story can be read at STS Orlando 2016


Highlight added by editor 2016 August 8

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “2016: Kielimatka STS Orlando 2016”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s