2014: Finnish translation of ”Et lite knippe saker hittil i år”

2014: Et lite knippe av saker hittil i år” translated to Finnish by Päivi Virta

Näin halloweenina aiheeseen sopien ajattelin laittaa vapaan suomennoksen tuosta edellisestä jutusta: ” Ajattelin laittaa pienen listan tänä vuonna tietooni tulleista asioista. En mainitse järjestöjen nimiä, koska jotkut näistä järjestöistä aiheuttavat vakavia ongelmia juuri tällökin hetkellä. En myöskään mainitse maita, joissa vaihtarit oleilevat.

Klassikko numero 1: Vaihtari on henkisesti häiriintynyt ja täytyy siksi lähettää kotiin mahdollisimman pian. Näissä tapauksissa häiriintyneitä asioita ovat tehneet isäntäperheet ta paikallisvalvojat. Tai järjestön edustajat eivät ole tehneet työtään valitessaan isäntäperheitä. Vaihtaria uhataan kotiinlähettämisellä.

Klassikko numero 2: Vaihtari on ihan ……… ( täytä millä tahansa mieleenjuolahtavalla negatiivisella adjektiivilla). Näissä tapauksissa syy on yleensä sama kuin edellisessä. Vaihtaria uhataan kotiinlähettämisellä.

Uskonnollinen painostus. Tämä johtaa helposti erilaisiin tilanteisiin, joissa vaihtaria syytetään syntiseksi ja vaihtarin käytöstä huonoksi. Vaihtaria uhataan kotiin lähettämisellä.

Aluevalvoja ei päästä vaihtaria kouluun. Tämä johtuu usein siitä, ettei koulupaikkaa ole järjestetty. Vaihtaria uhataan kotiin lähettämisellä.

Vaihtari sijoitetaan vaaralliselle asuinalueelle. Oli perhe sitten hyvä tai asuinalueensa edustaja niin vaihtari ( varsinkin tyttö) ei voi mennä ulos yksin. Vaihtaria uhataan kotiin lähettämisellä.

Vaihtari sijoitetaan ” väliaikaiseen” perheeseen, joka sattuu olemaan paikallisvalvojan koti. Siellä saattaa asustella kaksi, kolme tai jopa neljä muuta vaihtaria. Vaihtari ei saa omaa sänkyä tai paikkaa, jossa tehdä läksyjä. Vaihtaria uhataan kotiin lähettämisellä.

Biologiset vanhemmat ovat löytäneet perheen, jota järjestö ei hyväksy. Vaihtari tarvitsee uuden perheen mm. yllä mainituista syistä. Vaihtaria uhataan kotiin lähettämisellä.

Sitten asiat, jotka saavat minut itkemään. Vaihtari sijoitetaan huonon terveydentilan omaavan yksin asuvan isäntä”perheen” kotiin. Isäntä”perheen” sukulainen tulee ”auttamaan” ja käyttää tilaisuutta hyväkseen häiriten vaihtaria ja käyttää vaihtaria seksuaalisesti hyväkseen. Vaihtari yrittää pyytää apua järjestöltä, mutta saa haukut päälleen ja hänet uhataan lähettää kotiin.

Vaihtari sijoitetaan köyhään perheeseen. Perhe haluaa lainata vaihtarilta rahaa. Kun vaihtari ei lainaa heille rahaa, he syyttävät vaihtarin varastaneen heiltä suuren summan rahaa. Vaihtaria ei uskota vaan häntä uhataan kotiin lähettämisellä.

Vaihtari ja tämän biologinen perhe maksaa isäntäperheelle rahaa. Sen lisäksi vaihtari joutuu itse maksamaan ruokansa. Kun he valittavat, heidät haukutaan maan rakoon. Vaihtari uhataan lähettää kotiin.

Nyt lopetan tältä erää. Tämä käy aina vain masentavammaksi. Jotkut näistä vaihtareista ovat norjalaisia, jotkut muun maalaisia. Jotkut heistä ovat USA:ssa, toiset monissa muissa maissa. Mikä pahinta, heitä on tänä vuonna paljon enemmän ja nämä ovat vain ne , jotka ovat pyytäneet apua.

Kyllä, suurin osa vaihtareista voi hyvin. Mutta ne, joilla menee huonosti, kokevat todella huonoja asioita. Sen takia teen tätä.toivoisin, että vaihto-oppilasjärjestöt parantaisivat tapansa ja hoitaisivat hommansa niin, että järjestöjen kautta vaihtoon haluavat nuoret voisivat tehdä sen turvallisin mielin.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s